Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO & FOTO) Flashmob: „Macaroane…

(VIDEO & FOTO) Flashmob: „Macaroane pentru Igor Dodon”

Tinerii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au organizat un flashmob în fața Reședinței de Stat. Prin această acțiune, organizatorii evenimentului îi cer lui Igor Dodon, președintele R. Moldova, să-și declare sursele de venit și cheltuielile lunare.

„Am adus un set de paste făinoase. Este un simbol, pentru că, în cadrul campaniei electorale, Igor Dodon împărțea cu atâta pledoarie paste făinoase. De aceea, noi am decis să le întoarcem înapoi. De asemenea, am venit să-i cerem să-și declare veniturile și cheltuielile. Veniturile pentru că este o procedură obligatorie pentru un demnitar de stat și cheltuielile pentru că dl Dodon are cheltuieli, doar cele despre care cunoaștem, mult mai mari decât veniturile sale. De această dată noi nu vom accepta scuza că este finanțat sau ajutat de către părinți”, au declarat tinerii PAS.

Potrivit lor, familia Dodon va avea cheltuieli de minimum 352.685 de lei în 2017, cu 134.000 de lei mai mult decât venitul lui Igor Dodon din 2015 și cu 43.685 mai mult decât venitul total al familiei Dodon.

În fața presei a ieșit Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al președintelui. El a spus că Igor Dodon urmează să revină din vacanța din Soci, Rusia, în zilele următoare. „Cred că astfel de adresări trebuie să fie depuse la organele abilitate în cazul în care există vreo suspiciune. Nu știu cât de corect este să comentăm tot felul de speculații politice”, a adăugat Ceban.

Sursa: www.ZdG.md