Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (video) Ce spune reprezentantul permanent…

(video) Ce spune reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU despre reglementarea conflictului transnistrean

Reprezentantul permanent al Ucrainei la Organizația Națiunilor Unite (ONU), Vladimir Elcenko a acordat un interviu pentru publicația hromadske.ua. Elcenko a fost întrebat inclusiv despre  rolul Ucrainei în reglementarea conflictului transnistrean. 

– Ce eforturi diplomatice ar putea întreprinde  și  întreprinde  Ucraina pe terenul Consiliului de Securitate al ONU în vederea soluționării conflictului transnistrean? Înțelegem că, din punct de vedere istoric așa s-a întâmplat, Consiliul de Securitate al ONU nu este locul principal pentru soluționarea acestui conflict. De ce?

– Dezbaterile noastre  privind conflictele din Europa reprezintă o ocazie unică pentru delegația R. Moldova, precum și pentru cea a  Georgiei, să expună această problemă într-o dezbatere deschisă în cadrul Consiliului de Securitate. Și tot ceea ce vor spune ei în discursurile lor, noi vom încerca ulterior să  reflectăm în proiectul de declarație prezidențial al Consiliului de Securitate,  care va fi supus mai spoi spre aprobare de către Consiliul de Securitate. Nu se va întâmpla imediat, dar o vom face spre sfârșitul lunii februarie până la sfârșitul președinției noastre.

 

[ВИДЕО] Представитель Украины при ООН – о приднестровском конфликте

«За 25 лет ни один конфликт на территории бывшего СССР не урегулирован» – постпред Украины при ООН Ельченко