Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sute de oameni lângă Complexul…

Sute de oameni lângă Complexul Memorial „Eternitate”

Câteva sute de persoane s-au adunat lângă Complexul Memorial „Eternitate” unde urmează să plece, în marș, prin Chișinău, pentru susținerea unui candidat PD la funcția de premier și împotriva alegerilor anticipate. Și pe alte străzi din Chișinău au fost văzute grupuri de oameni, care se îndreaptă spre centrul Capitalei.

Oamenii au venit în Chișinău din mai multe localități din țară. Totodată, cititorii ZdG ne-au anunțat că printre cei care au ieșit în stradă sunt și angajații mai multor întreprinderi de stat, printre care Registru și Moldtelecom. Mai mulți funcționari „au fost rugați” să iasă la proteste.

Ieri, atât în presă cât și pe rețelele de socializare, au apărut informații conform cărora primarii democrați din mai multe localități din țară ar mobiliza cetățenii să vină astăzi la Chișinău pentru a cere votarea unui nou Guvern și „susținerea vectorului european al R. Moldova”.

Contactat de ZdG, deputatul PD Sergiu Sârbu, ne-a comunicat că știe despre aceste acțiuni, dar că inițiativa aparține oamenilor din teritoriu, nu partidului. „Eu știu doar că vor să vină oamenii, inclusiv membri de partid și alți membri din alte partide, care vor stabilitate, vor guvern. Mai ales autoritățile publice locale. Primarii sunt foarte revoltați din cauza lipsei bugetului, a unei stabilități, ei nu au transferuri bugetare, se confruntă cu mari mari probleme și vor, am înțeles, să se organizeze ei singuri cu un mesaj de susținere a guvernului, a majorității pentru a avea un guvern, a avea o stabilitate ca să poată ei mai departe să lucreze. Evident că noi îi susținem dar ei în mare parte se autoorganizează. Dacă ei ne solicită ajutor, atunci noi evident că suntem gata să-i susținem acolo unde ei ne solicită, dar, de fapt, ei se autoorganizează.

Întrebat dacă acești oameni vor primi și o remunerare financiară, Sârbu a declarat: „Eu cred că cei care vor să organizeze provocări, atunci evident că vor da bani ca să trâmbițeze ceva, dar evident nu este vorba de bani. Ce putem să ajutăm e să asigurăm ceva cu transport”, a precizat deputatul.

foto: captură video: privesc.eu