546-dorin-purice

Schimbări la vârf în MAI: Dorin Purice, numit viceministru, Alexandru Pînzari — noul șef al IGP

În cadrul ședin­ței Guver­nu­lui de astăzi, 30 mar­tie 2016, în func­ția de vice­mi­nis­tru al Afa­ce­ri­lor Interne a fost numit Dorin Purice, care până acum a fost șeful Poli­ției de Fron­ti­eră. Purice i-a luat, ast­fel, locul lui Vea­ce­slav Ceban, cel care deți­nea func­ția de vice­mi­nis­tru din 2013.

Tot în cadrul ședin­ței de astăzi a Guver­nu­lui, actu­a­lul șef al Depar­ta­men­tu­lui Insti­tu­ții Peni­ten­ci­are, Ale­xan­dru Pîn­zari, a fost numit șef al Inspec­to­ra­tu­lui Gene­ral al Poli­ției. Până acum inte­ri­ma­tul func­ției de șef al IGP era asi­gu­rat, de mai bine de un an, de Ghe­or­ghe Cav­ca­liuc. În urma modi­fi­că­ri­lor de astăzi, Cav­ca­liuc urmează să fie adjunc­tul lui Ale­xan­dru Pân­zari


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.