Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   RMN a impus sancțiuni pentru…

RMN a impus sancțiuni pentru produse alimentare din R. Moldova. Ministerului Agriculturii analizează informația

Autoritățile separatiste Republicii Moldovenești Nistrene au înăsprit sancțiunile împotriva Moldovei la produse alimentare. Sub sancțiuni a nimerit o tonă de carne de porc, adusă  din Moldova în enclava separatistă.  Conform versiunii oficiale, carnea confiscată a fost acoperită cu var nestins pe un poligon special.  Surse din interior afirmă însă că după sesiunea foto pentru raport, o mare parte din produse a fost împărțită între participanții la operațiune din cadrul Comitetului Vamal de Stat al RMN, scrie politua.su

Solicitați  de ZdG, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare  ne-au spus că subiectul este analizat în prezent, însă nu pot oferi o reacție și ni s-a recomandat să ne adresăm la Biroul pentru Reintegrare.

La acesta din urmă ni s-a spus că nu se cunoaște o informație concretă privitor la acest subiect. „Moldova a restricționat importul unor produse alimentare din Ucraina. În răspuns, Ucraina intenționa să restricționeze importul unor produse din Moldova. Concret pentru Transnistria nu cunosc așa ceva”, ne-au spus reprezentanți ai  Biroului pentru Reintegrare.