Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Rezultatele sondajului: Politicianul care…

(VIDEO) Rezultatele sondajului: Politicianul care se bucură de cea mai mare încredere

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, este politicianul care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor R. Moldova. Tot el este cel care ar obține cele mai multe voturi (23,1%) la alegerile prezidențiale din 30 octombrie.. Acesta ar fi urmat de Maia Sandu (7,9%), Andrei Năstase (7,7%) și de Marian Lupu (7,6%).  Cel puțin asta rezultă dintr-un sondaj efectuat de Centrul de Investigații Sociologice şi Marketing „CBS AXA”.

Sursa Video: www.ZdG.md

„Cu toate acestea, unul din doi respondenți susțineau că nu au încredere în niciun politician”, a subliniat Vasile Cantarji, manager de proiecte la Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing „CBS AXA”, instituţia care a realizat sondajul.

Totodată, experții au menționat că majoritatea cetățenilor din R. moldova nu au încredere în instituțiile de stat. „Lucrurile nu stau tocmai bine. Cetățeanul are o percepție negativă față de instituțiile statului. În cadrul realizării acestui sondaj am încercat să aflăm care sunt factorii ce generează această percepție”, a declarat Veaceslav Ioniță. Potrivit lui, 85% din respondenți consideră că situația din țară este rea, și doar 3% susțin că este bună. „Oamenii leagă această percepție de sărăcie, corupție, șomaj”, susține Ioniță.