Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   R. Moldova nu este reprezentată…

R. Moldova nu este reprezentată la ministeriala NATO de la Bruxelles

În perioada 10-11 februarie, la Cartierul NATO de la Bruxelles, s-au reunit miniștrii Apărării ai statelor membre ale Alianței Nord-Atlantice. Principalele probleme luate în discuție sunt strategiile de apărare ale țărilor membre, dar și situația din zonele de conflict. Criza din Ucraina, de rând cu riscurile atacurilor organizațiilor teroriste figurează printre subiectele principale, abordate la reuniune.
Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a reconfirmat că SUA au cerut sprijinul NATO pentru eforturile coaliţiei care luptă împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic.

Stoltenberg s-a referit și la atacurile aeriene ruseşti din Siria, apreciind că acestea subminează eforturile pentru găsirea unei soluţii politice la conflictul sirian.

Oficialul NATO susține că prezența militară a Rusiei la Marea Mediterană ar putea schimba echilibrul strategic al regiunii.

R. Moldova nu este reprezentată la ministeriala NATO de la Bruxelles. Din partea României participă ministrul Apărării, Mihnea Moțoc.