Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PROTEST: Vrem datele recensământului

PROTEST: Vrem datele recensământului

Membrii Asociației Obștești „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) vor organiza pe data de 27 septembrie 2016, la ora 16:00, un protest la sediul Biroului Național de Statistică din Chișinău (str. Grenoble 106).

Tinerii unioniști își vor arăta astfel nemulțumirea față de întârzierea publicării rezultatelor recensământului din 2014, care, potrivit organizatorilor, a avut loc cu nereguli și fraude. În cadrul protestului, membrii ODIP vor înainta o serie de revendicări, unde vor cere publicarea cât mai grabnică a rezultatelor recensământului. Protestul are loc în contextul în care zilele trecute, Biroul Național de Statistică, a anunțat printr-un comunicat de presă că au fost procesate 82% din rezultatele recensământului.

„Este regretabil că instituțiile statului, plătite din banii noștri, nu respectă legea. Asta în condițiile în care a fost depășit cu mult timp termenul-limită de 27 de luni pentru a publica datele recensământului. Ce fel de responsabilitate dă dovadă această instituție dacă eșuează în cadrul unui exercițiu atât important, care are loc odată la 10 ani?”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie”.

Tinerii vor veni și cu pancarte prin care vor cere publicarea rezultatelor recensământului. Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizației non-guvernamentală, apolitică, care are scopul de a educa tânăra generație în spiritul valorilor naționale românești și de a contribui la realizarea reîntregirii neamului românesc.