Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Procuratura dezminte că ar fi…

Procuratura dezminte că ar fi deschis sau redeschis o cauză penală pe numele Maiei Sandu

Procuratura Generală infirmă faptul deschiderii sau redeschiderii unei cauze penale pe numele Maiei Sandu sau a unor oficiali din cadrul Ministerului Educaţiei. Sunt informaţii false şi ne exprimăm dezaprobarea totală faţă de modul în care se încearcă, din nou, manipularea opiniei publice, a precizat instituția într-un comunicat de presă.

În acest context, Procuratura a revenit cu apelul lansat şi anterior către persoanele angajate în cursa electorală, să nu opereze cu informații false vizând activitatea instituţiei.

“Din presă am aflat că Pro­cu­ra­tura Gene­rală a des­chis un dosar pe fac­to­rii de deci­zie ai Minis­te­ru­lui Edu­ca­ției refe­ri­tor la achi­zi­ți­ile came­re­lor de supra­ve­ghere pen­tru exa­me­nul de baca­la­u­reat”, a decla­rat astăzi Maia Sandu în cadrul unei con­fe­rințe de presă, pre­ci­zând că PG nu a informat-o des­pre acest lucru.

Totodată, con­tac­tat de ZdG, Igor Popa a spus că “PG veri­fică infor­ma­ția care tot în mass media a apă­rut des­pre nere­gu­lile apă­rute la pro­cu­ra­rea came­re­lor de supra­ve­ghere, even­tu­ale încăl­cări din par­tea fac­to­ri­lor de deci­zie. E vorba de un con­trol pre­li­mi­nar și nu de o cauza penală. Bănu­iesc că aces­tea sunt niște insi­nu­ări pen­tru a induce în eroare opi­nia publică. Atâta timp cât sun­tem în cam­pa­nia elec­to­rală cu sigu­ranță că n-o să fie făcute careva acțiuni. Noi tot din presă ne-am auto­se­si­zat“, a spus șeful Pro­cu­ra­tu­rii mun. Chi­și­nău