Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PLDM solicită să i se…

PLDM solicită să i se atribuie președinția unei comisii parlamentare

Liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Tudor Deliu, a înaintat un demers președintelui Parlamentului, prin care solicită inițierea procedurii de atribuire fracțiunii a președinției unei comisii parlamentare permanente.

Solicitarea a fost făcută de președintele fracțiunii în cadrul ședinței Biroului Permanent al Parlamentului din 22 februarie. Tudor Deliu a menționat că fracțiunea PLDM, constituită din 9 deputați, nu are desemnat niciun președinte de comisie permanentă. ”Potrivit prevederilor art. 17 alin (2) din Regulamentul Parlamentului, componența nominală a comisiilor permanente se stabilește ținându-se cont de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în Parlament”, a spus deputatul.

Fracțiunile PSRM și PDM dețin președinția a câte două comisii permanente, PL și PCRM – câte o comisie, iar deputații neafiliați dețin președinția a trei comisii permanente.

Astăzi, deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că a decis să-și depună mandatul și să-și încheie activitatea legislativă și politică. Lucinschi și-a motivat decizia prin incompatibilitatea funcției de deputat cu un proiect european în care va fi implicat. Următorul pe lista de supleanți ai PLDM este Alexandru Barbăroșie, președintele raionului Anenii-Noi.