Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Plahotniuc despre Țopa, Platon, Șor,…

Plahotniuc despre Țopa, Platon, Șor, candidații la președinție și aspirația la funcția de premier

Candidatul PDM la prezidențiale, Marian Lupu, are șanse mari să ajungă și să câștige turul doi al alegerilor, arestările din ultima perioadă nu fac parte din vreun scenariu, „gruparea clanului Țopa”, „ gruparea lui Platon” și „grupulețul lui Renato Usatâi” sunt conduse de „interese murdare”, iar Șor, „ca şi toţi ceilalţi implicaţi, trebuie să răspundă pentru ce a făcut”. Afirmațiile au fost făcute de către prim-vicepreședintele Partidului Democrat, controversatul Vlad Plahotniuc, într-un interviu acordat portalului Tribuna.

Democratul afirmă că sondajele interne ale partidului arată că Marian Lupu și PDM ateste o creștere semnificativă de poziții, de aceea se arată încrezător „în izbândă”. Plahotniuc spune că dacă candidatul PDM nu va obține președinția, partidul va continua oricum să realizeze acțiuni pe calea reformei.

De asemenea, acesta a infirmat că ar avea drept scop de a ajunge în funcția de premier: „Nu intenţionez să merg în vreo funcţie, prioritar pentru mine este acum să sprijinim Guvernul să facă reformele convenite cu FMI şi alte urgenţe pentru eficientizarea instituţiilor, iar un alt obiectiv al meu ţine de reformarea PDM şi pregătirea pentru alegerile din 2018.”

În același interviu, Plahotniuc a negat că liderul Igor Dodon ar fi unul dintre candidații săi în scrutinul prezidențial și a declarat că mulți politicieni și-au făcut nume prin „acest război” numele său, dar și că „lupta cu mitul Plahotniuc nu mai este ce a fost, curând vor fi tot mai mulţi cei care vor înţelege ce a fost cu această luptă în realitate”.

Vlad Plahotniuc a negat vreo implicare în arestările din ultima perioadă, inclusiv cea a lui Platon: „Cu Platon situaţia e complicată şi îngrijorarea faţă de cazul lui este foarte mare din partea celor care au coparticipat la toate ilegalităţile lui, atât din Moldova, cât şi din afara ei, dar şi a celor care au stat în spatele lui. Căci este deja evident că Platon nu administra banii lui, nu avea el aşa bani, el era doar omul cu schemele de spălare de bani, era cel care plasa banii şi finanţa diferite acţiuni ilegale.”

Întrebat dacă Ilan Șor este omul său, dacă îl protejează sau îl folosește, Plahotniuc a declarat: „Shor, ca şi toţi ceilalţi implicaţi, trebuie să răspundă pentru ce a făcut. Şi în acest caz numele meu e invocat de către cei care au făcut afaceri cu el, l-au folosit, iar acum s-au supărat că a dat depoziţii pe ei şi îl etichetează precum că este omul meu ca să-l discrediteze şi să scape ei de răspundere.”