Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (UPDATE) Percheziții la Primăria Chișinău

(UPDATE) Percheziții la Primăria Chișinău

cna.md

Mai multe percheziții, făcute de către angajații Centrului Național Anticorupție, au loc în această dimineață, 25 mai, la Primăria mun. Chișinău și la domiciliile mai multor funcționari publici. Informația a fost confirmată de către Angela Starinschi, ofițerul de presă al CNA. „Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unui dosar de corupție. Dar cu mai multe infiormații și numele funcționarilor vom reveni mai târziu”, a menționat Starinschi.

Potrivit socialistului Ion Ceban, perchezițiile ar fi avut loc în birourile viceprimarului Vlad Coteț și a arhitectului interimar Ion Carpov.

Update: Cu câteva minute în urmă, la sediul CNA au fost escortate două persoane, bănuite că ar fi fost intermediari în cadrul acestui dosar, după ce au fost reţinute pentru 72 de ore.

Amintim că la 22 februarie, curent, CNA, de asemenea, a efectuat 18 percheziții la Primăria Chișinău. .Ast­fel, 17 per­soane au sta­tut de bănuit. Doi anga­jaţi ai Pri­mă­riei sunt sus­pec­taţi de coru­pere pasivă, iar alte 15 per­soane (fun­cţio­nari ai admi­nis­tra­ţiei publice locale, repre­zen­tanţi ai agenţi­lor eco­no­mici, per­soane fizice) sunt sus­pec­tate de coru­pere activă.