Oazu Nantoi propune identificarea președintelui statului din partea societatății civile

În cadrul Forumului civic al protestatarilor, Oanu Nantoi a declarat că eliberarea statului captiv este posibilă doar prin dialog constructiv între societate și guvernare sau pe cale revoluționară. Oazu Nantoi a precizat că Forumul trebuie să înceapă dialogul privind desemnarea unui candidat la funcția de președinte al țării din partea societății civile.

„Distanța de la idol până la Iuda este foarte scurtă. Eliberarea statului din captivitate poate fi realizată prin două căi: revoluționară și evolutivă. Cea evolutivă, se referă la faptul că guvernarea, în persoana lui Plahotniuc, acceptă dialogul și îndeplinește revendicările societății civile. Cea revoluționară este cea a protestelor.”

„Noțiunea de stat captiv se identifică cu unele structuri de stat controlate de Vlad Plahotniuc. Noi trebuie să înaintăm un set de revedicări exacte pentru a genera schimbările. Ar fi necesară crearea unei Comisii pentru selectarea candidaților la funcțiile de conducere a instituțiilor de stat, schimbarea cadrului legislativ.”, a menționat Oazu Nantoi.

De asemenea, acesta a propus ca Forumul să înceapă dialogul privind desemnarea unui candidat la funcția de președinte al țării din partea societății civile.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

  1. tarasov ion

    tov,Nantoi,candidat politic la primaria Chisinau nu poate vorbi pt,societatea civila,dar propunerea cu candidati la Presedinte de la societatea civila e buna,dar democratic este sa fie macar doi propusi,pt,a avea de unde alege poporul,aici greseste dl,Nantoi,chiar daca este comentator politic,democratia in orice alegere incepe de la doi candidati in sus,numai in Rusia si Belarus se merge cu un candidat,iar noi sper ca nu suntem ca ei,,,

  2. alex kooper

    Da nu ma mira faptul sa te visezi un consilier de presedinte ,daca primar nu ai fost ! Oazu Nantoi un frecautan ,de minte ce a sustinut cursula European si acum se curveste ca un rOSCA!!!

  3. Reformatorul

    Nantoi?! Alooo, dap doreai referendum, asta cere Platforma voastră, ce fel de identificare deja?! Care va vrea acela va candida si poporul va vota daca va dori.Nu stiti ce vreti la Platforma ceea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *