Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Oazu Nantoi: Plahotniuc, trebuie să…

Oazu Nantoi: Plahotniuc, trebuie să spunem lucrurilor pe nume, utilizează două pârghii – şantajul şi coruperea

Într-un interviu pentru ZdG, analistul politic Oazu Nantoi a fost întrebat despre posibile tranzacții în Parlament, o posibilă majoritate PD precum și despre o eventuală schimbare a premierului. 

— Se tot vorbeşte despre posibile tranzacţii în Parlament. O majoritate PD?

— Cu mai mulţi ani în urmă, eu am propus ca la intrarea în Parlament să fie afişată Kama Sutra politică şi taxele. Deci, ca să rezişti în faţa realităţilor de azi, trebuie să fii curat şi să ai un pic de cinci grame de demnitate, deoarece Plahotniuc, trebuie să spunem lucrurilor pe nume, utilizează două pârghii: şantajul şi coruperea. Şi faptul că astăzi, la noi, utilizând şantajul şi coruperea, o persoană a creat o majoritate pe care o controlează neavând nicio funcţie în stat şi se autointitulează modest „coordonator executiv” vorbeşte despre aceea că la noi a rămas doar ambalajul din structura de stat, în interior totul este putred, totul este cinic şi totul este în detrimentul cetăţeanului care vrea să se autorealizeze în ţara asta.

— Şi despre o posibilă schimbare a premierului, în timpul apropiat, ce ştiţi?

— Nu mă interesează. Eu de ani de zile am constatat… am putea oare noi să intuim ce o să se întâmple uitându-ne la programele de guvernare sau la programele de activitate ale partidelor politice? Nu, este un nonsens. Noi aşteptăm ce-i va trăsni prin cap dlui Plahotniuc, tot aşa cum s-a întâmplat că, după acţiunile de protest din 4 octombrie 2015, cineva a decis că Filat trebuie nimicit, că PLDM trebuie nimicit, şi asta a fost realizat cu complicitatea dlui Dodon.

Citiți aici interviul integral:

Interviu cu Oazu Nantoi: Agentul de influenţă al Federaţiei Ruse la şefia statului