Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Oazu Nantoi: Dodon a fost…

Oazu Nantoi: Dodon a fost delegat de Plahotniuc atât la Moscova, cât şi la Bruxelles pentru a pregăti o îngheţare a relaţiilor cu UE

Într-un interviu pentru ZdG, analistul politic, Oazu Nanotoi a făcut un comentariu referitor la modul în care acțiunile președintelui Igor Dodon influențează relația R. Moldova cu partenerii externi.  Nantoi a opinat că Igor Dodon Dodon se comportă ca un provocator care, doreşte să contribuie la demararea procesului de îngheţare a relaţiilor dintre R. Moldova şi Uniunea Europeană (UE). 

„Concluzia este evidentă – fiind la Bruxelles, Dodon s-a comportat ca un provocator care, în opinia mea, doreşte să contribuie la demararea procesului de îngheţare a relaţiilor dintre R. Moldova şi Uniunea Europeană. După mine, starea de stat captiv este incompatibilă, în genere, cu noţiunea de stat de drept, nemaivorbind de reforme pro-europene sau implementarea Acordului de Asociere, deoarece Acordul este nu numai calibrarea castraveţilor pentru a fi vânduţi, ci e vorba, în primul rând, de funcţionarea instituţiilor unui stat de drept, respectarea drepturilor omului, independenţa mass-media ş.a.m.d. Aceste lucruri sunt incompatibile cu noţiunea de stat captiv şi, prin urmare, eu consider, atâta timp cât nimeni nu mi-a demonstrat contrariul, că Dodon a fost delegat de Plahotniuc atât la Moscova, cât şi la Bruxelles pentru a pregăti această îngheţare a relaţiilor, pentru ca UE să constate că noi ne ducem, cu tot respectul faţă de Lukaşenko, cam în direcţia ceea”, a spus Nantoi.

Citiți aici interviul integral:

Interviu cu Oazu Nantoi: Agentul de influenţă al Federaţiei Ruse la şefia statului