Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Moțiune simplă înaintată Ruxandei Glavan

Moțiune simplă înaintată Ruxandei Glavan

Biroul permanent al Parlamentului, în ședința de astăzi, 24 februarie, a decis examinarea pe data de 2 martie curent, moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul sănătății realizate de ministra Sănătății, Ruxanda Glavan, înaintată de către un grup de deputați socialiști, în cadrul primei ședințe legislative din sesiunea de primăvară 2017.

Amintim că mai mulți oameni s-au arătat nemulțumiți de majorarea tarifelor la serviciile medicale. „Protestăm împotriva unei tentative criminale de majorare a prețurilor pentru serviciile medicale ce sunt prestate. În loc să găsească soluții și să dea o mână de ajutor oamenilor săraci care și așa deabia supraviețuiesc, guvernanții noștri aprobă majorarea tarifelor”, declarau oamenii.

De scumpirea serviciilor medicale s-a arătat îngrijorat și Mihail Cotorobai, Avocatul Poporului: „Asistența medicală va deveni un lux nepermis pentru mii de cetățeni din categoriile social vulnerabile, iar reducerea accesului la servicii medicale va conduce la sporirea morbidității și mortalității”.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății afirmă că: „Noile tarife pentru serviciile medicale nu vor afecta cetățenii R. Moldova care dețin poliță de asigurare medicală. Mai exact, aproape 86 la sută din populație va avea acces la servicii medicale gratuite și tratamente compensate. Menționăm, de asemenea, speculațiile lansate pe spațiul public potrivit cărora majorarea tarifelor va limita accesul oamenilor, în special a celor cu venituri mici, la servicii medicale sunt neîntemeiate și false”.