Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministrul Apărării, Anatol Șalaru a…

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru a avut o întrevedere oficială, la București, cu prim-ministrul României Dacian Cioloș

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru a avut o întrevedere oficială, la București, cu prim-ministrul României Dacian Cioloș. Discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe relațiile moldo-române în ceea ce privește domeniul securității și apărării, dar și situația regională.

Anatol Șalaru i-a mulțumit premierului român pentru sprijinul acordat de Guvernul României la reformarea și modernizarea Armatei Naționale. Ministrul Apărării a reiterat faptul că România rămâne a fi unul dintre partenerii strategici ai R. Moldova.

„Discuția purtată cu Dacian Cioloș a reliefat încă odată necesitatea schimbării clasei politice, a continuării reformelor și mai ales a continuării parcursului european. Situația critică din mediul de securitate regională, situația geopolitică extrem de complicată ne obligă la un singur vector: cel european și euro-atlantic. Suntem țară neutră, dar acest lucru nu trebuie sa fie un impediment în dorința noastră firească de a ne asigura securitatea”, a menționat Șalaru.

La rândul său, Dacian Cioloş şi-a exprimat aprecierea față de eforturile depuse de către Armata Națională pentru a deveni interoperabilă cu armatele țărilor membre şi partenere NATO.

Întâlnirea a avut loc în contextul participării ministrului Apărării Anatol Șalaru la Parada militară de 1 Decembrie, la invitația Președintelui României Klaus Iohannis.