Mihai Ghimpu: „Nu suntem noi chiar căzuți din banană”

Mihai Ghim­pu, lide­rul Par­ti­du­lui Libe­ral, a comen­tat, pen­tru pri­ma dată, deci­zia pre­șe­din­te­lui Igor Dodon de a retra­ge cetă­țe­nia R. Mol­do­va lui Tra­ian Băsescu, fos­tul pre­șe­din­te al Româ­ni­ei.

„Of, și cu aceas­tă cetă­țe­nie… Eu nu am luat cetă­țe­nia țării mele! Tata meu era român cu acte în regu­lă. Pen­tru ce lui (Tra­ian Băsescu, n.r.) cetă­țe­nia R. Mol­do­va, care știi că e rup­tă de la Româ­nia, for­mat în urma ocu­pa­ți­ei sovi­e­ti­ce și pac­tu­lui Ribbentrop-Molotov. I-am spus că nu-s de acord cu asta încă atun­ci când eram pre­șe­din­te, dar asta a fost deci­zia lui. Se va lămu­ri Cur­tea Supre­mă de Jus­ti­ție. Sunt niș­te cerin­țe, dacă aces­tea nu cores­pund… legea-i lege”, a decla­rat Ghim­pu, în cadrul emi­siu­nii „Punc­tul pe AZi” de la TVR Mol­do­va .

De ase­me­nea, Ghim­pu l-a sfă­tu­it pe Băsescu să aju­te la pros­pe­ra­rea Româ­ni­ei. „Cred că dl Băsescu ar tre­bui să se ocu­pe de pro­ble­me­le din Româ­nia și să aju­te la ridi­ca­rea eco­no­mi­ei. Aici noi avem gri­jă de asta. Nu sun­tem noi chiar căzuți din bana­nă”, a spus Mihai Ghim­pu.

Amin­tim că, la 3 ianu­a­rie, Igor Dodon a sem­nat decre­tul prin care lui Tra­ian Băsescu i-a fost retra­să cetă­țe­nia R. Mol­do­va, acor­da­tă de fos­tul pre­șe­din­te Nico­lae Timofti.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Simion

    Mars la mor­ga, Iuda-jigodie pafa­ris­ta, crip­to­co­mu­nis­ta, retar­da­ta, dez­a­xa­ta, anal-fabeta, roma­no­fo­ba.

  2. lelea

    Vai de capil lui.Ce poa­te sa inte­lea­ga el des­pre ceta­ta­nie daca e chi­cat taman el din bana­na ! Da poa­te a chi­cat pe bana­na ! Cine stie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *