Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mihai Ghimpu: „Nu suntem noi…

Mihai Ghimpu: „Nu suntem noi chiar căzuți din banană”

Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, a comentat, pentru prima dată, decizia președintelui Igor Dodon de a retrage cetățenia R. Moldova lui Traian Băsescu, fostul președinte al României.

„Of, și cu această cetățenie… Eu nu am luat cetățenia țării mele! Tata meu era român cu acte în regulă. Pentru ce lui (Traian Băsescu, n.r.) cetățenia R. Moldova, care știi că e ruptă de la România, format în urma ocupației sovietice și pactului Ribbentrop-Molotov. I-am spus că nu-s de acord cu asta încă atunci când eram președinte, dar asta a fost decizia lui. Se va lămuri Curtea Supremă de Justiție. Sunt niște cerințe, dacă acestea nu corespund… legea-i lege”, a declarat Ghimpu, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova .

De asemenea, Ghimpu l-a sfătuit pe Băsescu să ajute la prosperarea României. „Cred că dl Băsescu ar trebui să se ocupe de problemele din România și să ajute la ridicarea economiei. Aici noi avem grijă de asta. Nu suntem noi chiar căzuți din banană”, a spus Mihai Ghimpu.

Amintim că, la 3 ianuarie, Igor Dodon a semnat decretul prin care lui Traian Băsescu i-a fost retrasă cetățenia R. Moldova, acordată de fostul președinte Nicolae Timofti.