Mihai Ghimpu: „Nu suntem noi chiar căzuți din banană”

Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, a comentat, pentru prima dată, decizia președintelui Igor Dodon de a retrage cetățenia R. Moldova lui Traian Băsescu, fostul președinte al României.

„Of, și cu această cetățenie… Eu nu am luat cetățenia țării mele! Tata meu era român cu acte în regulă. Pentru ce lui (Traian Băsescu, n.r.) cetățenia R. Moldova, care știi că e ruptă de la România, format în urma ocupației sovietice și pactului Ribbentrop-Molotov. I-am spus că nu-s de acord cu asta încă atunci când eram președinte, dar asta a fost decizia lui. Se va lămuri Curtea Supremă de Justiție. Sunt niște cerințe, dacă acestea nu corespund… legea-i lege”, a declarat Ghimpu, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova .

De asemenea, Ghimpu l-a sfătuit pe Băsescu să ajute la prosperarea României. „Cred că dl Băsescu ar trebui să se ocupe de problemele din România și să ajute la ridicarea economiei. Aici noi avem grijă de asta. Nu suntem noi chiar căzuți din banană”, a spus Mihai Ghimpu.

Amintim că, la 3 ianuarie, Igor Dodon a semnat decretul prin care lui Traian Băsescu i-a fost retrasă cetățenia R. Moldova, acordată de fostul președinte Nicolae Timofti.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Simion

    Mars la morga, Iuda-jigodie pafarista, criptocomunista, retardata, dezaxata, anal-fabeta, romanofoba.

  2. lelea

    Vai de capil lui.Ce poate sa inteleaga el despre cetatanie daca e chicat taman el din banana ! Da poate a chicat pe banana ! Cine stie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *