Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Mihai Ghimpu: „Dodon reprezintă…

(VIDEO) Mihai Ghimpu: „Dodon reprezintă interesele Federației Ruse, dar nu ale R. Moldova”

Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, susține că va discuta cu deputații din Parlament pentru ca aceștia să susțină inițiativa liberalilor de suspendare a lui Igor Dodon din funcția de șef al statului. 

„Noi inițiem acest proiect de hotărâre și sperăm că colegii noștri din Parlament vor susține această inițiativă. Nu avem nevoie de un președinte care promovează interesele Federației Ruse. Tot ce a pornit să facă este în defavoarea R. Moldova. Ieșim de aici și începem să discutăm cu colegii din Parlament”, a declarat liberalul.

Mai mult, acesta a menționat, încă o dată, importanța unirii R. Moldova cu România. „Până nu ne unim cu România nu scăpăm de vipera asta roșie cu stea în frunte”, a opinat Ghimpu.

Potrivit Constituției, președintele țării poate fi suspendat printr-o solicitarea a o treime din deputații Parlamentului, care este expediată Curții Constituționale, iar Curtea decide dacă sunt temeiuri pentru suspendarea acestuia sau nu. Dacă răspunsul Curții este afirmativ, atunci președintele este suspendat cu 67 de voturi.

De asemenea, Președintele ales de popor poate fi demis numai de poporul țării printr-un referendum.