Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu: revenim la practicile…

Maia Sandu: revenim la practicile bolnăvicioase din perioada comuniştilor, cu oamenii incomozi arestați înainte de weekend

Maia Sandu, lidera grupului de inițiativă pentru crearea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) cere eliberarea persoanelor reținute de poliție după protestele din 24 aprilie 2016. 

„Recentele acțiuni ale poliției îndreptate împotriva protestatarilor și natura lor, cum ar fi datul busna în casă dis-de-dimineață, arată că revenim la practicile bolnăvicioase din perioada comuniştilor, cu oamenii incomozi arestați înainte de weekend când nu puteai sesiza nici avocaţii, nici instituţiile media. După ce au încălcat dreptul la libera circulaţie, acum regimul merge pe intimidarea directă a celor care nu sînt de acord cu ei. Cerem eliberarea persoanelor reținute și transprarență în administrarea acestui caz. De asemenea, sesizăm ambasadele și misiunile diplomatice că din abuz în abuz vom ajunge în dictatură, or istoria ne arată că reformele în dictatură nu aduc stabilitatea așteptată”, scrie Sandu pe o rețea de socializare.

Ieri, patru protestatari au fost reținuți de poliție, iar rudele lor au protestat, cerând eliberarea lor.