Maia Sandu: “Chem societatea civilă să continuăm presiunea asupra guvernării, ca să nu ne trezim într-o bună zi cu toate posturile incomode închise”

“Săptămâna aceasta am văzut mai multe atacuri la libertatea și independența presei, atacuri ce demonstrează cu prisosință că ne mișcăm spre o dictatură, în care “în stabilitate” se vor simți doar cei de la putere.

– Refuzul Guvernului de a aproba un proiect de lege prin care să fie redus de la cinci la două numărul de frecvențe pe care le poate deține o persoană. Motivarea prin faptul că Ministerul Justiției elaborează un alt proiect de lege care va fi mai bun, fără a numi data la care acest proiect va fi prezentat este o scuză pentru a nu îndeplini una din condițiile înaintate de Forumul Civic.

– Reconfigurarea ordinii posturilor TV în grila Moldtelecom este făcută cu scopul de a scoate ProTV și TV7 din primele zece poziții și de a include în față alte televiziuni. Argumentul că acestea sînt cele mai populare posturi nu ține. Aceasta este o dovadă că întreprinderea de stat Moldtelecom nu este în serviciul cetățenilor.

– Mesaje că semnalele unor posturi ar fi bruiate, în timp ce sînt difuzate emisiuni și opinii critice în adresa guvernării; informații vehiculate în spațiul mediatic că alte două posturi private au intrat recent în posesia oligarhului. Sper că nu va fi nevoie de alți cîțiva ani ca acesta să-și asume proprietatea, așa cum s-a întîmplat în cazul celorlalte posturi din holding.

– Un politician de la guvernare, care se pretinde liberal, critică CCA pentru că nu a închis un post de televiziune, aflat în opoziție guvernării”, a menționat ex-ministra Educației, Maia Sandu pe un site de socializare.

“Țin să atrag atenția partenerilor internaționali că acestea sunt atentate directe la libertatea presei din Republica Moldova. În același timp, chem societatea civilă să continuăm presiunea asupra guvernării, ca să nu ne trezim într-o bună zi cu toate posturile incomode închise și cu cetățenii “informați” în exclusivitate de canalele ce aparțin unui singur proprietar”, a conchis Sandu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul sa nu publicam sau sa ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ura de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Simion

    Acest libe­ral de tot rasul e un dege­ne­rat dus cu plu­ta. PLe­pra e un soi de gloa­ba tro­ia­na fara min­te fara c***e. Gloa­ba a fost inca­pas­tra­ta de catre boss’Ulinici si pusa sa raga, sa urle la luna, la Roma­nia, de dimi­ne­a­ta pana sea­ra. Gloa­ba asta a fost de curand, la bra­te­ta cu Mata­ha­la Hari Lup, in ospe­tie la Bra­va Euro­pa. Gloa­ba tro­ia­na si Mata­ha­la Hari, doi comu­nis­to­izi para­nor­ma­li, s-au dus vaci pe pati­ne si s-au intors bovi­ne. Numai ase­me­nea ordu­ri uma­ne au putut sa smul­ga Mol­do­va de la sanul Euro­pei si s-o bage-n fun­dul gro­pii. De ace­ea este nevo­ie de o Mare Cura­te­nie Gene­ra­la!

  2. VladimirAfanasiev

    DICTATURA DINTOTDEAUNA A FOST DĂUNĂTOARE . DAR DACĂ DICTATURA E tuc­chi­la­tă SUB MANTIA demo­crat  —  libe­ra­lă EA DEVINE EXTREM DE PERICULOASĂ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *