Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu cere demisia ministrului…

Maia Sandu cere demisia ministrului Afacerilor Externe și președintei Comisiei Electorale Centrale

Maia Sandu cere demisia ministrului Afacerilor Externe, Andrei Galbur, și președintei Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, pentru obstrucționarea dreptului de vot al cetățenilor R. Moldova, garantat de Constituție. „La Londra, în secția de vot Stratford (nr. 336), s-au terminat buletinele de vot, în timp ce sute de cetățeni așteaptă afară pentru a vota. Cer demisia ministrului Afacerilor Externe și a președintei Comisiei Electorale Centrale, ca principali responsabili de acest dezastru”, scrie Maia Sandu, pe o rețea de socializare.

Amintim că, la sec­ția nr. 336 din Strat­ford, Lon­dra, au fost uti­li­za­te toa­te cele 3 mii de bule­ti­ne de vot. Ast­fel, sute de mol­do­ve­ni, care stau în con­ti­nu­a­re la cozi, nu-și pot exer­ci­ta drep­tul la vot. Infor­ma­ția a fost con­fir­ma­tă și de Comi­sia Elec­to­ra­lă Cen­tra­lă.

Oame­nii cer de la repre­zen­ta­ții sec­ți­ei din Strat­ford hâr­tii pen­tru a depu­ne con­tes­ta­ții spu­nând că le-a fost încăl­cat drep­tul la vot pre­vă­zut de art. 38 al Con­sti­tu­ți­ei R. Mol­do­va ceea ce, spun ei, ar fi un motiv pen­tru Cur­tea Con­sti­tu­țio­na­lă de a inva­li­da ale­ge­ri­le.