Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu a expediat o…

Maia Sandu a expediat o scrisoare BNM pentru a afla cum au fost folosite garanțiile acordate de Guvern Băncii Naționale. Iată ce răspuns a primit

„Acum o lună, am expediat Băncii Naționale o scrisoare prin care am solicitat să ne informeze despre modul în care au fost folosite garanțiile acordate de Guvern Băncii Naționale”, scrie Maia Sandu pe un site de socializare.

„În sfârșit, a venit răspunsul semnat de viceguvernatorul Ion Sturzu, omul PD-ului la BNM. Reprezentantul BNM o face pe mortul în păpușoi și ne scrie că creditele de urgență au fost utilizate de administratorii speciali ai Băncii de Economii, Unibank și Banca Socială… Pentru că răspunsul a fost atât de „mulțumitor”, am mai trimis o scrisoare la BNM prin care solicităm repetat să ni se prezinte sumele acordate fiecăreia dintre aceste trei bănci în parte, cu indicarea pentru fiecare transfer a următoarelor detalii: tranșa din care vine, data alocării mijloacelor de către BNM, destinația fiecărui leu folosit din garanție (pentru depozitele persoanelor fizice, pentru depozitele/conturile curente ale persoanelor juridice, inclusiv instituții financiare și bancare, întreprinderi de stat, fonduri de mijloace publice). Am solicitat să ni se prezinte și numele administratorilor delegați de BNM la fiecare dintre cele 3 bănci, responsabili de administrarea banilor. Așteptăm următorul răspuns. Poate vine de la domnul Guvernator sau de la un viceguvernator nou, nu de la unul care se face responsabil de admiterea furtului bancar. Vom continua să luptăm pentru ca adevărul să fie scos la iveală”, a adăugat lidera PAS.