Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Laguta aduce din nou…

Maia Laguta aduce din nou critici la adresa Maiei Sandu

Candiata independentă la scrutinul prezidențial din 30 octombrie, Maia Laguta a calificat drept „jocuri murdare” evenimentele de pe scena politică din ultima perioadă, iar pe ceilalți contracandidați electorali  i-a numit  „copii ai sistemului” care nu vor putea lupta împotriva corupției, deoarece ei singuri ar fi construit și făcut parte din „sistem”. Declarațiile au fost făcute de pretendeta la șefia statului în cadrul unei conferințe de presă. 

Laguta a criticat și a adus acuzații la adresa contracandidatei sale Maia Sandu, referitor la activitatea acesteia la banca Mondială, Ministerul Educației și în viața politică.

Prezent la conferința de presă, Alexandru Maleev, președintele asociației obștești „Viața fără droguri” a acuzat fosta ministră a Educației de faptul că  decizia de instalare a camerelor video la examenele de bacaulareat a generat și mai multă corupție în instituțiile de învătământ, pretinzând că are dovezi  în acest sens.

La 6 octombrie, Maia Laguta a fost înregistrată în cursa electorală și a ales drept sim­bol elec­to­ral cuvân­tul „MAIA” scris cu majus­cule pe fun­dal alb.

Între­bată dacă a ales inten­țio­nat acest sim­bol și dacă nu se vor crea con­fu­zii, Maia Laguta a repli­cat: „Dar de ce eu tre­buie să am grijă de cineva? Eu sunt opo­nentă abso­lut la toți și Maia, dacă mai este una, lasă să-și facă nume așa cum mi-am făcut eu, prin muncă”, declară can­di­data Maia Laguta.