Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Judecătorii au intrat în deliberare.…

Judecătorii au intrat în deliberare. Sentința va fi pronunțată astăzi

captură video zdg

Judecătorii au intrat în deliberare, aceștia urmează să pronunțe astăzi sentința în dosarul Filat. Procurorul pe caz, Adriana Bețișor și avocatul Igor Popa nu au făcut  declarații pentru presă.

Ex-premierul riscă să-şi petreacă urmă­to­rii 19 ani după gra­tii. Adri­ana Beţi­şor a soli­ci­tat jude­că­to­ri­lor, pe lângă detenţie, o amendă de 3 mii de uni­tăţi con­venţio­nale, echi­va­len­tul a 60 de mii de lei, pri­va­rea de drep­tul de a ocupa fun­cţii publice pe un ter­men de cinci ani, dar şi con­fis­ca­rea ave­rii fos­tu­lui prim-ministru.

Vlad Filat a fost reţi­nut pe 15 octom­brie 2015, într-un dosar de coru­pere pasivă şi tra­fic de influ­enţă, după ce busi­ne­ss­ma­nul Ilan Şor, învi­nuit în dosa­rul fra­u­de­lor de la Banca de Eco­no­mii a Mol­do­vei (BEM), l-a denu­nţat, acu­zând că i-ar fi dat fos­tu­lui pre­mier mită în valoare de 250 de mili­oane USD. La scurt timp, Filat a fost ares­tat, iar la sfârşi­tul lunii decem­brie 2015, dosa­rul a fost tri­mis în instanţa de jude­cată.

Înainte de a intra în ședință pentru ultimul cuvânt, ex-premierul a declarat că are multe de spus presei, dacă i s-ar oferi posibilitatea.