Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Incidente la „Marşul Unirii” din…

Incidente la „Marşul Unirii” din București

Peste 2.000 de oameni participă la „Marşul Unirii” organizat de Platforma Unionistă, manifestanţii cerându-le preşedintelui, premierului, dar şi liderilor politici să-şi asume unirea României cu Basarabia ca proiect de ţară, scrie Mediafax.

„Îl aşteptăm pe premierul Cioloş, preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea, Gorghiu şi toţi lierii politici în Piaţa Universităţii! Îi aşteptăm să vină să ne spună că uniea este pe agenda publică, că este un proiect principal, nu o promisiune, o idee”, a declarat un participant al Marșului.

Manifestanţii strigă „Basarabia e România!” şi le cer liderilor politici să facă din unirea României cu Basarabia o prioritate.

Unii manifestanţi care participă la Marşul pentru Basarabia au forţat cordonul jandarmilor din zona Guvernului şi au vrut să intre pe Calea Victoriei din Bucureşti, dorind să ajungă în Piaţa Universităţii. Jandarmii au ridicat câţiva protestatari, aceştia urmând să ajungă la audieri la secţiile de poliţie. Tot atunci, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, care a organizat marșul „Luptă pentru Basarabia”, George Simion, a fost reținut de forțele de ordine. Martorii spun că activistul a fost legat de jandarmi.

Sursa: Mediafax

Foto: Sergiu Nicolae Brega