Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Încep plecările din PPEM? Cum…

Încep plecările din PPEM? Cum comentează partidul plecarea Alei Nemerenco

Ala Nemerenco, vicepreședinte și unul dintre experții activi ai  PPEM, a părăsit partidul, scrie e-sanatate.md. Demisia din funcția de vicepreședinte și de membru de partid a fost anunțată oficial duminică la Consiliul Național Politic al PPEM, când Iurie Leancă a anunțat că face coaliție cu majoritatea parlamentară, însă Nemerenco și-a depus demisia acum câteva săptămâni.

Întrebată despre motivele plecării sale, Ala Nemereno a spus pentru Sănătate INFO că acestea țin de activitatea sa în domeniul sănătății pe plan internațional. „Deocamdată rămân în Consiliul Municipal Chișinău, în calitate de membru al Platformei Electorale PPEM – Iurie Leancă, așa cum am fost votați”. Experta nu a  oferit, însă alte detalii.

Totodată, contactată de ZdG, Nemerenco a spus că a „părăsit PPEM patru săptămâni în urmă . Și nu din aceste motive (n.r.  comentate în presă), din alte motive. Totul este pe e-sănătate”, a menționat Nemerenco, argumentând că este într-o ședință și nu poate discuta.

Pe de altă parte, Serviciul de presă al PPEM a subliniat că ar  fi cazul ca mass-media din R. Moldova să nu manipuleze pe acest subiect. „Este decizia doamnei din motive strict profesionale. Dumneaei în continuare reprezintă PPEM în CMC”, au menționat cei din PPEM.

Ala Nemerenco a făcut parte din echipa lui Iurie Leancă chiar de la lansarea partidului, în martie 2015, și a participat în campania electorală pentru alegerile locale, în urma cărora a devenit consilier municipal.

Sursa foto: e-sanatate.md