Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon: Confirmat: Plahotniuc este…

Igor Dodon: Confirmat: Plahotniuc este oficial şef pe Ghimpu, comuniștii transfugi și liberal-democraţii rătăciţi

Liderul socialiştilor a comentat pe o reţea de socializare vizita lui Vlad Plahotniuc la Washington şi a criticat dur SUA în acest context.

„În aceste zile, SUA au pierdut dublu în R. Moldova. Pentru că au acceptat o guvernare detestată de 90% dintre cetățenii țării și pentru că și-au băgat trupele militare în Moldova în ajunul zilei de 9 Mai”, a menţionat Dodon.

„Americanii nu își protejează aliații de care nu mai au nevoie, după ce i-au utilizat în jocurile lor geopolitice. Aceeași soartă o poate avea și „coordonatorul coaliției de guvernare” care a bătut palma cu americanii.

Acum cu toții avem dovada că ceea ce se întâmplă în R. Moldova în ultimii ani s-a făcut cu acordul SUA. Capturarea instituțiilor statului, subjugarea sistemului judecătoresc, acapararea mass-media, tensionarea relațiilor sociale și interetnice, tentativele de a ceda neutralitatea țării, corupția la nivel înalt, unionismul agresiv – toate acestea au fost tolerate și acceptate de SUA, numai să aibă la guvernare forțe docile, numai să țină departe de putere partidele patriotice, pro-moldovenești și stataliste.

Moldova poate supraviețui doar fiind neutră, suverană, în prietenie și relații bune cu occidentul (UE și SUA), dar în parteneriat strategic cu Federația Rusă”, a mai declarat liderul PSRM.

„Confirmat: Plahotniuc este oficial șeful pe Ghimpu, comuniștii transfugi și liberal-democraţii rătăciți”, a spus Dodon în încheiere.