Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon a sărbătorit 23…

Igor Dodon a sărbătorit 23 februarie la Ambasada Rusiei

Pe data de 22 februarie,  Ambasada Federației Ruse în R. Moldova a găzduit o recepție solemnă cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei. Printre invitații evenimentului  s-au numărat  Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, parlamentari și membri ai Guvernului, reprezentanții regiunii nistrene  și organizațiilor internaționale, șefii misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, demnitari ai MAEIE al R.Moldova, veterani, oamenii de știință și cultură, șefii organizațiilor compatrioților ruși din R.Moldova, reprezentanții ONG-urilor, mass-media și a publicului larg, notează moldova.mid.ru.

Ambasadorul rus, Farit Muhametşin a menționat în cadrul evenimentului că „politica  consecventă promovată de Președintele Rusiei, este orientată spre îmbunătățirea  eficienței de luptă a forțelor armate ruse, atingerea de către aceștia  a unui nivel calitativ ridicat care va permite să rezolve orice probleme în domeniul securității naționale”.

Cu un discurs li s-a adresat participanților festivității  și președintele R. Moldova Igor Dodon. Sursa citată susține că Dodon „a remarcat valoarea neschimbătoare  a Zilei apărătorului Patriei în contextul trecutului comun istoric al țărilor noastre și a dorit să dea dovadă  de  curaj și fermitate în apărarea intereselor statului și a tradițiilor strămoșești”.

Azi, 27 februarie, Dodon a anunțat că a avut o întrevedere cu ambasadorul Federaţiei Ruse în R. Moldova. În cadrul acesteia, Igor Dodon spune că a făcut un schimb de opinii pe marginea evoluției relațiilor de colaborare moldo-ruse, prin prizma înțelegerilor avute anterior. „În special am discutat mersul realizării angajamentelor asupra cărora am convenit la Moscova în domeniul migranților, precum și a reluării exporturilor produselor moldovenești pe piața rusă”, a precizat Dodon.