Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Guvernul Filip, la raport în…

Guvernul Filip, la raport în Parlament

Par­ti­dele de opo­zi­ție din Par­la­ment au sem­nat moțiu­nea de cen­zură împo­triva Guver­nu­lui Filip. Moțiunea de cenzură a fost sem­nată de către 34 de depu­tați: 24 de depu­tați PSRM; 7 PLDM și 3 PCRM. Pre­mi­e­rul Pavel Filip a venit astăzi, 27 iulie, în Par­la­ment pen­tru a pre­zenta rapor­tul de acti­vi­tate.

Pavel Filip și-a început prezentarea raportului cu faptul că a fost semnat acordul dintre R. Moldova și Fondul Monetar Internațional. Pre­mi­e­rul a declarat că această moțiune de cen­zură este un act demo­cra­tic. „Această moțiune de cenzură nu este o surpriză, mai ales dacă luăm în calcul seria de moțiuni simple împotri miniștrilor. Această moțiune de cenzură vine pentru că am început să facem curățenie în sectorul bancar”, a menționat premierul.

Ulterior, liderul PSRM, Igor Dodon a declarat că cei care i-au scris discursul premierului, i-au făcut un deserviciu. „Nu știu dacă se merita să vă chemăm pentru un astfel raport”, a spus Dodon, întrebându-l totodată pe premier despre furtul miliardului, datoria publică și corupția din instituții.

„Dacă aveți alte soluții, de ce nu spuneți care sunt ele, de fapt?”, a întrebat Filip. „Aș vrea să vin cu o solicitare să nu mai veniți cu minciuni în acest sens, pentru că nu toată această datorie va fi pusă pe umerii cetățenilor R. Moldova. În așa mod cum derulează ancheta, vom avea posibilitatea să întoarcem o cât mai mare sumă din banii furați”, a adăugat Filip.