Gurin cere ridicarea imunității lui Filat. Filat îl acuză pe Plahotniuc

Corneliu Gurin, procurorul general al R. Moldova cere ridicarea imunității parlamentare a liderului PLDM Vlad Filat. Deși procurorul susține că demersul trebuie să fie unul confidențial, președintele Parlamentului, Andrian Candu l-a citit de la tribuna centrală a Parlamentului.

Drept reacție, liberal-democratul a declarat că această acțiune este una regizată și pregătită din timp.
„Eu m-am pregătit pentru un asemnea scenariu. Acest show a fost mult prea scump și gândit mult. Mai bine se venea cu o manieră profesionistă, dar nu să pună toate problemele țării pe cârca unei persoane. Jertfa care se aduce astăzi va duce clar la destrămarea acestui sistem odios care duce la putrefacție țara în care trăim. Dacă spuneam că alegerile anticipate sunt unele nedorite, acum pot să spun că oamenii trebuie să aleagă între ceea ce este și ceea ce își doresc ei, în speranța că vor avea posibilitatea de a-și exprima opțiunea de vot”, a menționat Vlad Filat.

Totodată, acesta a ținut să sublinieze că: „sistemul din  R. Moldova este unul putred. Singurul motiv este pentru că e controlat de o singură persoană – Vlad Plahotniuc. Atât timp cât Plahotniuc este prezent în viața publică din Moldova, țara nu are un viitor”.

Sursa foto: politik.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Ovidiu

    Daca exista dovezi clare despre implicarea lui in acest furt al secolului, si am inteles ca au la moment probe precum ca Filat a pus laba pe cel putin 250 milioane dolari, asta fara rudele sale care au recunoscut ca au furat si ei de la BEM, atunci sa i se ridice imunitatea si sa il aresteze chiar in sala parlamentului, adevarul trebuie sa triumfe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *