Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Gurin cere ridicarea imunității lui…

Gurin cere ridicarea imunității lui Filat. Filat îl acuză pe Plahotniuc

politik.md

Corneliu Gurin, procurorul general al R. Moldova cere ridicarea imunității parlamentare a liderului PLDM Vlad Filat. Deși procurorul susține că demersul trebuie să fie unul confidențial, președintele Parlamentului, Andrian Candu l-a citit de la tribuna centrală a Parlamentului.

Drept reacție, liberal-democratul a declarat că această acțiune este una regizată și pregătită din timp.
„Eu m-am pregătit pentru un asemnea scenariu. Acest show a fost mult prea scump și gândit mult. Mai bine se venea cu o manieră profesionistă, dar nu să pună toate problemele țării pe cârca unei persoane. Jertfa care se aduce astăzi va duce clar la destrămarea acestui sistem odios care duce la putrefacție țara în care trăim. Dacă spuneam că alegerile anticipate sunt unele nedorite, acum pot să spun că oamenii trebuie să aleagă între ceea ce este și ceea ce își doresc ei, în speranța că vor avea posibilitatea de a-și exprima opțiunea de vot”, a menționat Vlad Filat.

Totodată, acesta a ținut să sublinieze că: „sistemul din  R. Moldova este unul putred. Singurul motiv este pentru că e controlat de o singură persoană – Vlad Plahotniuc. Atât timp cât Plahotniuc este prezent în viața publică din Moldova, țara nu are un viitor”.

Sursa foto: politik.md