Dodon: obiectivul nostru este eliberarea statului captiv, acțiunile guvernării sunt „cosmetice”

Igor Dodon, președintele PSRM, a delcarat astăzi, în cadrul Forumului civic al protestatarilor, că decizia majorității parlamentare referitor la organizarea unui referendum pentru alegerea directă a șefului statului de către cetățeni este salutabilă. În același timp, liderul PSRM a menționat că protestele și presiunile pașnice trebuie să continue.

„Suntem diferiți, vedem diferiți vectorul geopolitic. Dar ne-am unificat eforturile. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni este cel mai frumos lucru ce s-ar fi putut întâmpla în R. Moldova. La mitingul organizat duminică am creat acel Consiliu Național, suntem puternici. Organizarea unui referendum constituțional este prima cedare din parte guvernării oligarhice.”, a menționat Igor Dodon.

Totodată, acesta a menționat că obiectivul este „eliberarea statului captiv”. Referitor la soluțiile propuse de majoritatea parlamentară, Dodon a declarat că acțiunile sunt doar„cosmetice”.  „Doar prin alegeri anticipate putem reuși, nu recunoaștem guvernul. Presiunile și protestele trebuie să continuă în mod obligatoriu. Pledez pentru proteste pașnice, deoarece guvernul oligarhic nu reprezintă poporul.”, a declarat Igor Dodon.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Aurel

    Eu cred că aciunile dacă sunt simțite de cetățeni în buzunarele lor, da ele sunt simțite prin micșorările la gaz, energie electrică, carburanți, ap ceea ce spune Dodon de “cosmetice” mai puțin contează, contează ce simte omul în bugetul de familie …

  2. tarasov ion

    ”Presiunile si protestele trebuie sa CONTINUIE”,tov ,Dodon,fiu de profesor de moldoveneasca/romana,se vede ca drumurile dese la Moskova ii strica limba nu numai ideile ,dar eu cred ca fara salarii si pensii la vreme lumea ar trebui sa lase guvernul cele 100 de zile cerute de primul ministru Filip sa vedem ce va face,pt,ca nu avem buget pe 2016,nici acord cu FMI si nici guvernator la BNM,mai trece iarna si apoi oamenii daca nu se face nimic pot reveni in strada,dar Dodon a revenit de la Moskova cu sa darame tot,acesta este ordinul acum din Rusia pt,ca Moldova cu Dodon si Usatai in frunte sa se faca un cap de pod antiUkraina si antiUE si antiNATO,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *