Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon: „Cetățenii R. Moldova nu…

Dodon: „Cetățenii R. Moldova nu ajung până la vârsta de pensionare”

Igor Dodon s-a arătat nemulțumit de faptul că este tergiversată numirea sa în funcția de șef al statului. „Ieri, am discutat cu președintele Curții Constituționale care m-a informat că nu toate plângerile depuse au trecut încă procedurile legale. Astfel, reiese că direct sau indirect, oponenții mei politici: Maia Sandu și Andrei Năstase tergiversează examinarea și luarea deciziei finale privind rezultatele alegerilor. Însă, între timp actuala guvernare implementează grăbit unele reforme”, a declarat Dodon, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, el a declarat că este împotriva reformelor care urmează să aibă loc, cum ar fi: reforma sistemului de pensionare, deschiderea oficiului NATO în Moldova și numirea procurorului general de către președinte. „Sunt și mereu am fost împotriva majorării vârstei de pensionare. Cetățenii R. Moldova nu ajung până la vârsta de pensionare. Dacă aveam să fiu deja învestit în funcția de președinte, aveam să blochez această reformă”, a dat asigurări Igor Dodon.

În același timp, el i-a liniștit pe susținătorii săi, cerându-le să rămână calmi. „Mai sunt câteva săptămâni și vom începe să implementăm acele angajamente pe care ni le-am asumat”, a conchis acesta.