Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon cere rechemarea ambasadorului R.…

Dodon cere rechemarea ambasadorului R. Moldova în România

Igor Dodon, președintele R. Moldova, a solicitat Guvernului să fie inițiată procedura de rechemare a lui Mihai Gribincea, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al R. Moldova în România.

„Domnul Gribincea s-a expus, în cadrul unei emisiuni televizate, asupra legalității acțiunilor șefului statului în raport cu retragerea cetățeniei dlui Traian Băsescu, susținând o opinie din exterior, contrară intereselor naționale a R. Moldova.

Reiterăm faptul că nici un reprezentant al misiunilor diplomatice ale R. Moldova nu are competențe de a-și exprima părerea referitor la legalitatea actelor emise de președinte în acest sens, luînd în considerare faptul că acordarea și retragerea cetățeniei este competența exclusivă a președintelui R. Moldova.

Pe viitor, invităm toți reprezentanții corpului diplomatic al R. Moldova să reprezinte în exclusivitate interesele R. Moldova și să acționeze în conformitate cu prevederile Constituției și legislația țării”, este menționat în solicitarea făcută de Igor Dodon.