Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (Doc) Răspunsul Maiei Sandu la…

(Doc) Răspunsul Maiei Sandu la invitația lui Dodon de a semna un angajament pentru funcția de președinte

Am semnat azi un angajament public, din mai multe puncte, prin care îmi asum un șir de responsabilități în funcția de președinte. I-am propus și principalului contracandidat, Maia Sandu, să semneze acest document, ca un angajament public în fața cetățenilor țării. Dacă nu-i convine vreun punct anume din angajament, ea îl poate menționa, omite, exclude din textul general”, a spus azi Igor Dodon.

Primul punct al angajamentului se referă la faptul că președintele nu va colabora cu puterea oligarhică a lui Plahotniuc și nu va susține în niciun fel guvernarea aceasta.

Ulterior,  Maia Sandu a replicat că Dodon este un plagiator. „Încă pe 5 octombrie, mi-am asumat în fața cetățenilor un angajament ferm de a elibera instituțiile publice și clasa politică de influența nefastă a oligarhilor. Mii de oameni au semnat acest angajament împreună cu mine în timpul întâlnirilor electorale. Mai mult – am invitat toți candidații la funcția de Președinte să se alăture contractului social. Dodon de ce nu a făcut-o? Îl așteptăm la sediul PAS să semneze contractul social prezentat pe 5 octombrie și sprijinit de mii de concetățeni ai noștri”, a spus Sandu.contract-cu-cetatenii

14591607_1604867332872599_8180017460013840537_n-1