Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Decizia CEC privind candidata Maia…

Decizia CEC privind candidata Maia Sandu

facebook.com/maia-sandu

Comisia Electorală Centrală a acordat 48 de ore candidatului Partidului Acţiune şi Solidaritate la funcţia de preşedinte, Maia Sandu, pentru a prezenta raportul financiar complet privind cheltuielile electorale.

În şedinţa de ieri, 22 octombrie, membrii CEC au examinat contestaţia cu drept de vot consultativ a candidatului Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, cu privire la cheltuielile electorale făcute de candidatul PAS, Maia Sandu.

În contestație, PDM a cerut să fie examinate cheltuielile reale făcute de către candidata PAS în campania electorală. Conform sesizării, Maia Sandu ar fi folosit circa 125 de mii de lei care nu au fost declarați anterior la autoritatea electorală.

Această decizie luată de CEC a nedumerit și nemulțumit pe Maia Sandu. „În sfîrșit, CEC a descoperit care sunt „infractorii” în acest scrutin electoral. Nu Lupu care primește donații de peste 10 milioane de lei în numerar și folosește la greu resursele administrative, nu Dodon care este finanțat din Bahamas, ci candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, partid care își afișează lunar, cu precizie, toate veniturile și cheltuielile. Următorii sancționați ar putea fi Merkel, Tusk, Juncker și Daul”, a scris lidera PAS pe o rețea de socializare.