Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   De Ziua Libertăţii Presei, Maia…

De Ziua Libertăţii Presei, Maia Sandu a chemat autoritățile să renunțe la practicile de restricționare a accesului la informațiile de ordin public

De Ziua Libertății Presei, Maia Sandu a ţinut să amintească autorităților de angajamentele de consolidare a independenței presei pe care și le-au asumat în Acordul de asociere semnat cu Uniunea Europeană.

”În special, mă refer la adoptarea unui nou Cod al audiovizualului, care să includă prevederi ce vor elimina concentrarea mass-mediei în mâinile unui sau unor politicieni, oameni de afaceri. La fel, chem autoritățile să renunțe la practicile de restricționare a accesului la informațiile de ordin public și să asigure o transparență autentică în activitatea lor, inclusiv prin intermediul datelor deschise. În final, îmi exprim speranța că pluralismul mediatic și jurnalismul de calitate se va extinde și va avea o viață lungă în Republica Moldova”, a menţionat Sandu pe un site de socializare.

”Presa liberă este un ingredient important al evoluției unei societăți. Ea contribuie la responsabilizarea guvernării în fața cetățenilor. Presa controlată, dimpotrivă, înseamnă manipularea societății, guvernare proastă și democrație slabă”, a mai declarat Sandu.