Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Constantin Becciev a fost restabilit…

Constantin Becciev a fost restabilit în funcția de director „Apă-Canal”

Constantin Becciev, unul din puținii dintre actualii sau foștii funcționari care au reușit să-și demonstreze nevinovăția într-un dosar de corupție în ultimii ani.

Constantin Becciev, ex-directorul „Apă-Canal” Chișinău, a fost restabilit în funcție și urmează să-i fie achitat prejudiciul în sumă de 33.966 de lei. Decizia a fost luată ieri, 20 februarie, de către magistrații Judecătoriei Rîșcani.

Contactat de reporterii ZdG, Vadim Brânzaniuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, a declarat că decizia de restabilire în funcție a lui Becciev va fi contestată.

Amintim că, în luna septembrie a anului 2016, Constantin Becciev a fost demis din funcție de director al întreprinderii „Apă-Canal”, pe motiv că ar fi gestionat prost activitatea întreprinderii. După ce Veronica Herța a scos la iveală faptul că funcționarul și-a cumpărat mobilier de lux în birou, o mașină scumpă și făcea achiziții de utilaje pentru „Apă-Canal” printr-un intermediar la prețuri de cel puțin două ori mai mari decât o făcea direct, acum câțiva ani, de la producător.

La câteva zile de la anunțul privind demisia lui Constantin Becciev, Veronica Herța, șefa Direcției finanțe, a fost numită în calitate de director interimar al întreprinderii „Apă-Canal”.

Foto: amac.md