Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine, totuși, sunt următorii miniștri?

Cine, totuși, sunt următorii miniștri?

Deși a fost anunțat că joi, 30 iulie, premierul desemnat va cere votul de încredere al Parlamentului, până în prezent, AIE-3, constituită acum câteva zile, nu a anunțat din ce ministere și agenții va fi constituit Executivul, dar nici cine anume vor fi învestiți în funcțiile de miniștri. Acum câteva zile, fuseseră anunțat cum au fost partajate ministerele, de atunci, însă, situația s-a schimbat, în calitate de premier desemnat ajungând Valeriu Streleț.

Cine, totuși, sunt următorii miniștri? Răspuns la această întrebare am încercat să aflăm de la mai mulți parlamentari. Deși majoritatea dintre cei contactați au preferat să nu răspundă la telefoane, am reușit să vorbim cu posibilul candidat la funcția de ministru al Justiției, Sergiu Sârbu, de la PD.

Acesta a spus că el, probabil, va rămâne în Parlament, deoarece are mai multe activități inițiate, pe care trebuie să le ducă la bun sfârșit. „Personal, cred că majoritatea miniștrilor vor rămâne în funcții, chiar dacă ministerele au fost partajate după alte criterii”, a declarat Sergiu Sârbu. „Și la Educație?” – am întrebat. „Cei de la PL cunosc mai bine”, a precizat Sârbu, subliniind că liderii politici, în exclusivitate, s-au ocupat de determinarea miniștrilor pentru Cabinetul Streleț.

Pe de altă parte, reprezentanţi ai PL susţin că lista candidaţilor pentru funcţiile de miniştri, vehiculată în presă acum câteva zile, rămâne neschimbată. „La Educație, cu siguranță, va fi Corina Fusu”, susțin surse din PL, precizând că ar fi exclus ca Maia Sandu să rămână la Educație.

Vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, a declarat acum câteva ore despre Maia Sandu premier: „Noi din start am susținut candidatura Maiei Sandu, în totalitate fără discuții. Ce s-a întâmplat ieri nu pot să comentez nu mi se pare corect față de colegi, ar trebui să îl întrebați pe Mihai Ghimpu”.

Deputații PLDM nu au răspuns la apelurile ZdG. Acum câteva ore, liderul PLDM, Vlad filat, declara: „Vreau să rămână la fel de principială cum o cunosc”.