Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Chiril Gaburici, la o întrevedere…

Chiril Gaburici, la o întrevedere cu noii membri ai FMI

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut astăzi prima întrevedere cu membrii noii echipe a Fondului Monetar Internaţional (FMI) în R. Moldova, care va fi condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, începând cu luna mai curent. La întrevedere au participat şi experţii misiunii FMI, condusă de Max Alier care îşi încheie mandatul său la Chişinău.

„Suntem interesaţi în consolidarea relaţiilor constructive şi negocierea unui nou acord de colaborare cu FMI cât de curând posibil, pentru asigurarea stabilităţii financiare şi a dezvoltării economice durabile a R. Moldova”, a declarat prim-ministrul.

Max Alier a menţionat că, în perioada 30 martie – 3 aprilie 2015, echipa sa va efectua analiza evoluţiei macroeconomice a R. Moldova şi va prezenta concluziile şi recomandările corespunzătoare, în vederea trasării obiectivelor de colaborare pentru perioada următoare. Oficialul FMI a specificat că experţii vor purta discuții cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, Băncii Naţionale a Moldovei şi altor instituţii publice şi private.

Părţile au făcut un schimb de opinii privind evoluţia situaţiei în sectorul financiar-bancar al R. Moldova, inclusiv în contextul măsurilor ce urmează să fie întreprinse pentru depăşirea celor mai recente probleme în acest domeniu.

Ultima misiune a experților FMI, care a avut loc în perioada 25 septembrie – 7 octombrie 2014, a examinat situaţia din R. Moldova în contextul monitorizării post-program şi a consultărilor periodice ce constituie un exerciţiu obligatoriu, efectuat semestrial, conform cerinţelor standard prevăzute de Statutul FMI pentru statele-membre.