Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CEC a înregistrat al cincilea…

CEC a înregistrat al cincilea concurent electoral la funcția de Președinte al R. Moldova

În cadrul ședinței de astăzi, 26 septembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat concurentul electoral la funcția de Președinte al R. Moldova – Inna Popenco, desemnată de către Mișcarea Social-Politică „Ravnopravie”.

Menționăm că, până acum au mai fost înre­gis­trați alți patru con­cu­renți elec­to­rali la func­ția de pre­șe­dinte al R. Mol­dova. Aceștia sunt: Marian Lupu (Par­ti­dul Demo­crat din Mol­dova), Mihai Ghimpu (Par­ti­dul Libe­ral), Iurie Leancă (Par­ti­dul Popu­lar Euro­pean din Mol­dova) și Andrei Năstase (Par­ti­dul Poli­tic Plat­forma Dem­ni­tate și Ade­văr).

De asemenea, CEC a înregistrat simbolul electoral, a confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ și persoana responsabilă de finanţe (trezorierul).

Tot astăzi, CEC a stabilit pentru data de 30 octombrie 2016 desfăşurarea referendumului local privind revocarea doamnei Lozovan Ionila din funcţia de primar al satului Pitușca, raionul Călărași. Comisia a decis stabilirea datei referendumului local concomitent cu cele prezidențiale, în scopul optimizării cheltuielilor pentru organizarea și desfășurarea acestor alegeri.