Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candidatul Ghilețchi NU se retrage…

Candidatul Ghilețchi NU se retrage din campanie

Valeriu Ghilețchi, candidat independent la funcția de președinte al R. Moldova a anunțat că nu se retrage din cursa electorală, așa cum a făcut liderul PDM, Marian Lupu. Ghilețchi a criticat gestul lui Lupu, precizând că a bulversat electoratul.

„Alegerile sunt o șansă unică pentru a alege un președinte care să apere interesele țării.  Ca să obținem acest lucru, este necesar însă să nu creăm confuzii. Ce s-a întâmplat ieri a bulversat electoratul pro-european. Ai lăsat alegătorii într-o ceață densă, după ce ai ales să susții un candidat fără să-l anunți…”, a declarat Ghilețchi. Acesta a precizat că el este singurul candidat pro-european conservator, care protejează familia și că, și din acest motiv, el nu se retrage din cursa electorală, așa cum anticipau unele surse.

„Votul pentru mine nu este unul irosit. Fac un apel către cetățeni să vină la vot, iar pentru cei care vor să susțină parcursul pro-european, care promovează valorile familiei, să susțină candidatul Valeriu Ghilețchi”.

Candidatul a menționat că dacă, după primul tur va ajunge la o înțelegere cu Maia Sandu, iar ea va accepta promovarea valorilor familiei, atunci își va îndemna susținătorii s-o voteze. „În caz contrar, nu o voi putea susține”, zice Ghilețchi.

Miercuri seara, din cursa electorală s-a retras Marian Lupu, candidatul PDM. Astăzi, urmează să anunțe o decizie în acest sens și Iurie Leancă, liderul PPEM.