Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Azi PPEM decide dacă se…

Azi PPEM decide dacă se alătură majorității parlamentare

facebook.com/iurie-leanca

Astăzi are loc ședința Consiliului Național PPEM convocată în urma discuțiilor recente cu Coa­li­ţia de Guver­nare după ce aceasta a  invi­tat la dia­log for­țele pro­e­u­ro­pene din Par­la­ment. Ast­fel, joi, 21 iulie, lide­rii Coa­li­ției de Guver­nare au pur­tat  dis­cu­ţii cu lide­rii Par­ti­du­lui Popu­lar Euro­pean din Mol­dova în cadrul unei întâl­niri la sediul Par­ti­du­lui Demo­crat.

„Așa cum am înțe­les din dis­cu­ția pe care avut-o cu cole­gii din coa­li­ție,  ideea este ca printr-un even­tual par­te­ne­riat PPEM să-și asume un rol și o res­pon­sa­bi­li­tate mai mare pen­tru tot ce înseamnă pro­iec­tul euro­pean, care înseamnă în mod spe­cial reforme. Această ofertă vine iarăși, după cum am înțe­les din dis­cu­ți­ile ante­ri­oare, și în urma fap­tu­lui că în PPEM  există și o exper­tiză pe  acest subiect.

Această invi­ta­ție este una inte­re­santă pen­tru că această  majo­ri­tate deține sufi­ciente voturi în Par­la­ment pen­tru a-și pro­mova  pro­iec­tele  de legi pe care le con­si­deră impor­tante. Totuși, vreau să remarc că ast­fel de gene­ro­zi­tate care nu prea se întâm­plă în viața poli­tică din R. Mol­dova, ne face să ana­li­zăm mult mai rigu­ros această ofertă”, a declarat  în urma discuțiilor, liderul PPEM, Iurie Leancă.