Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   99%: Igor Dodon vs Maia…

99%: Igor Dodon vs Maia Sandu în turul II, peste două săptămâni

Igor Dodon, președintele PSRM și Maia Sandu, președinta PAS, se vor lupta peste două săptămâni pentru funcția de președinte al R. Moldova, în turul II. Cei doi au obținut cele mai multe voturi în urma scrutinului de duminică, 30 octombrie. Sandu și Dodon au monopolizat practic alegerile prezidențiale, obținând împreună 87% din voturile cetățenilor R. Moldova cu drept de fapt, sau, mai exact, 1,2 milioane de voturi din cele 1,43 de milioane care au fost exprimate. 

Igor Dodon a obținut puțin sub 49% din voturile cetățenilor R. Moldova (aproximativ 700 de mii de voturi) în timp ce Maia Sandu a obținut 38% (aproape 550 de mii de voturi). Turul II de scrutin va avea loc duminică, 13 noiembrie 2016. Diferența dintre cei doi candidați este de aproximativ 10%, respectiv, 150 de mii de voturi.

rezultate

Pe locul 3 în cursa electorală s-a clasat Dmitri Ciubașenco, candidatul Partidului Nostru, care a obținut aproape 6% din voturi (puțin peste 80 de mii).

Al patrulea, conform datelor prezentate de CEC a fost Iurie Leancă, care a acumulat 3% (45 mii de voturi).

Pe locul 5 a fost Mihai Ghimpu, liderul PL, votat de 25 de mii de cetățeni (1,8%).

Pe locul 6 s-a clasat candidatul independent Valeriu Ghilețchi, cu 15 mii de voturi (1,05%), iar pe locul 7, Maia Laguta, cu 10 mii de voturi (0,75%).

Silvia Radu, un alt candidat independent a fost  votat de 5 mii de oameni (0,4%).

Cel mai slab rezultat l-a înregistrat Ana Guțu, lidera Partidului „Dreapta”, care a luat aproximat 2500 de voturi (0,17%).

sursa foto: captură video, privesc.eu

Citiți și: LiveText: Stop Vot! Primele rezultate ale alegerilor prezidențiale