Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   19500 de lei pe lună,…

19500 de lei pe lună, salariul mediu al președintelui Nicolae Timofti

Nicolae Timofti a încasat anul trecut, din salariul de președinte al R. Moldova nu mai puțin de 234 de mii de lei, echivalentul a 19,5 mii de lei pe lună. Informația se regăsește în declarația cu privire la venituri și proprietate a Margaretei Timofti, soția șefului statului, care este consultant principal în cadrul Direcției Generale Juridice a Secretariatului Parlamentului din aprilie 2012. Din această funcție, prima doamnă a obținut aproape 109 mii de lei, adică 9 mii de lei lunar. Alți 22 de mii de lei, Margareta Timofti i-a obținut anul trecut din „plăți compensatorii”.

În schimb, șeful statului, fost judecător, pe lângă salariul de aproape 20 de mii de lei pe lună a încasat și o pensie aproape similară, de 211 mii de lei, echivalentul a 17,5 mii de lei lunar.  Într-un depozit deschis în 2012 și închis anul trecut, familia prezidențială avea 381 mii de lei. Soții Timofti dețin un apartament de 85 m.p., obținut în 1995 și un teren agricol obținut în 1996, dar nu au mașină și nici firme.

Declarația cu privire la venituri și proprietate a Margaretei Timofti.

Nicolae Timofti este președintele R. Moldova din martie 2012. El a fost ales în această funcție după ce a renunțat la cea de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Mandatul șefului statului, care durează 4 ani, a expirat în luna martie, însă acesta exercită mandatul până la alegerea succesorului său.