Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Viceprimarul Coteț, surprins în…

(VIDEO) Viceprimarul Coteț, surprins în timp ce lua mită. Mandate de arestare în dosarul funcționarilor de la primărie

Vlad Coteț, viceprimarul capitalei reținut miercuri de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), a fost filmat în timp ce primea mită de la diferiți agenți economici în schimbul obținerii unor acte. Imaginile făcute publice ieri de CNA au fost captate chiar în biroul funcționarului. Vlad Coteț este surprins în timp ce discută cu mai multe persoane despre proiecte de decizii care trebuie să fie aprobate. „Eu am partea mea din asta că eu semnez. Mă voi clarifica și cu CNA, și cu dracul”, a spus, printre altele, viceprimarul în timpul discuției cu doi agenți economici.

Tot ieri, 27 mai, la solicitarea procurorilor, magistrații de la Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei au decis ca Vlad Coteț să-și petreacă următoarele 25 de zile în arest preventiv. Funcționarul a lipsit de la şedinţa de judecată invocând probleme de sănătate. Tot din motive de sănătate, Coteț își va ispăși perioada de arest preventiv în Penitenciarul nr. 16, instituţie de detenţie cu statut de spital.

De asemenea, au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 20 de zile și pe numele celor doi inter­me­di­a­ri reți­nuți în dosa­rul „Pri­mă­ria”. Un inspector al Inspecţiei de Stat în Construcţii învinuit în acelaşi dosar a fost arestat pentru 25 de zile, iar Radu Blaj, şeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chişinău, va sta în izolatorul CNA 10 zile.

Colaj casa Blaj Cotet
Casa familiei Coteț (stânga) și casa familiei Blaj (dreapta)

ZdG a publicat joi, 26 mai, un articol în care erau prezentate averile și afacerile lui Vlad Coteț și a lui Radu Blaj. Articolul scotea la iveală faptul că cei doi funcționari dețin imobile impresionante în suburbiile capitalei, valoarea cărora depășește cu mult veniturile oficiale declarate de aceștia în ultimii ani.

Vlad Coteţ și Radu Blaj au fost reţinuţi miercuri, 25 mai, de ofiţerii CNA, fiind bănuiţi de corupere pasivă, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice.