Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Investigații ZdG în noua…

VIDEO Investigații ZdG în noua ediție a Cărții Negre a risipei banilor publici în R. Moldova

A treia ediție a „Cărții Negre a risipei banilor publici în Republica Moldova”, în care sunt incluse investigații jurnalistice publicate în ultimul an despre irosirea și delapidarea banilor publici, inclusiv din fondurile europene urmează să fie lansată la 7 decembrie curent.

Două articole a Ziarului de Gardă au fost incluse în ediția 2021 a „Cărții Negre a risipei banilor publici în Republica Moldova”. În carte găsiți investigația publicată de ZdG „Încălzirea pe bază de biomasă: Istoria unui eșec local, alimentat cu milioanele japonezilor” a cărui autor este jurnalistul Victor Moșneag. Investigația dezvăluie istoria unei fabrici de peleți care a înghițit 153 de milioane de lei donați de juvernul japonez și care mai bine de șase ani stă nefuncțională.

Victor Moșneag, autorul investigației ZdG: La șase ani de la darea în exploatare a fabricii aceasta nu funcționează, iar autoritățile nu au reușit în această perioadă să afle cine se face responsabil de irosirea frauduloasă a celor peste 150 de milioane de lei”.

Victor Moșneag

DETALII AICI: VIDEO/ Încălzirea pe bază de biomasă: Istoria unui eșec local, alimentat cu milioanele japonezilor

Tot în această ediție, veți găsi materialul jurnalistei ZdG Victoria Borodin „Unde-i votul electronic din Consiliul municipal Chișinău?” în care explică de ce nu funcționează sistemul de vot electronic din sala Consiliului Municipal Chișinău, proiect în care au fost investiți bani publici.

Victoria Borodin, autoarea articolului ZdG: „Acest sistem electronic de vot a scos din bugetul municipiului Chișinău 1,2 milioane de lei, consilierii însă nu-l folosesc întrucât legislația nu reglementează votul electronic”.

Victoria Borodin

DETALII AICI: Unde-i votul electronic din Consiliul municipal Chișinău?

Investigațiile incluse în ediția 2021 a Cărții Negre a risipei banilor publici reflectă în continuare cazuri când banii contribuabililor au fost folosiți abuziv prin cheltuieli publice pentru proiecte care nu ajung să fie duse la bun sfârșit sau nu sunt funcționale.

„CARTEA NEAGRĂ a risipei banilor publici” a ajuns la cea de-a treia ediție, un proiect implimentat în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API).

Proiectul este realizat de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate România și Moldova în colaborare cu Asociația Presei Independente.