Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Grigore Petrenco la judecată:…

(VIDEO) Grigore Petrenco la judecată: „Pe 26 mai noi vom fi liberi”

Ședinţa de judecată în cazul grupului Petrenco a fost amânată din cauza absenței unuia dintre magistrați. Președintele completului de judecată, magistrata Clevadî, a lipsit pe motiv că ar fi pe foaie de boală.

Potrivit lui Petrenco, procesul se tergiversează în mod intenționat și nu e vorba de coincidențe.

„Totuși, ne bucură faptul că n-am avut astăzi ședință. Conform Hotărârii Curții Constituționale din 19 mai, controlul judiciar nu poate fi stabilit fără termen. Respectiv, într-o lună expiră controlul judiciar, adică pe 26 mai noi vom fi liberi”, a declarat Grigore Petrenco.

La data de 22 februarie curent, Judecătoria Rîșcani a aplicat „Grupului Petrenco” mandat de arest la domiciliu. Ulterior, la data de 4 aprilie, Curtea de Apel Chişinău a respins recursul avocaţilor privind contestarea hotărârii judecătoriei Râşcani, care prevedea prelungirea mandatului de arest la domiciliu. Astfel, cei şapte membri ai „Grupului Petrenco” au rămas în arest la domiciliu, cu excepţia lui Oleg Buznea, care, din motive de sănătate a fost trecut sub control judiciar.

Amintim că duminică, 6 septembrie 2015, grupul condus de Grigore Petrenco s-a încăierat, în fața Procuraturii Generale, cu forţele de ordine. Polițiștii au depistat asupra unor activiști lanțuri și alte obiecte din metal. Atunic au fost reţinute opt persoane, dintre care și un minor.

Suspecţii sunt cercetaţi penal pentru violenţă asupra ofiţerilor şi riscă acum amenzi de până la 20.000 de lei sau trei ani de închisoare.

Sursa Video: www.ZdG.md

Alte articole despre grupul Petrenco găsiți AICI