Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ședința CSP. Procurorul general…

VIDEO Ședința CSP. Procurorul general interimar a desemna doi adjuncți ai PG

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) s-au întrunit joi, 21 octombrie, în ședință. Pe ordinea de zi au fost programate mai multe subiecte printre care și eliberarea acordului pentru numirea în funcția de adjuncți ai procurorului general interimar.

Cronologia ședinței:

Ora 16:00 Eduard Bulat ți Marcel Dimitraș au fost numiți în funcția de procurori adjuncți ai procurorului general interimar Dumitru Robu. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de către membrii CSP. Detalii aici.

Ora 15:00 Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a prezentat membrilor CSP candidaturile a doi procurori pentru funcția de adjuncți ai PG. Este vorba despre Eduard Bulat și Marcel Dimitraș.

Sursa foto: captură privesc.eu

Ora 14:50 CSP examinează subiectul privind eliberarea acordului pentru numirea în funcția de adjuncți ai procurorului general interimar. Decizia vine după ce la 5 octombrie, adjuncții procurorului general Alexandr Stoianoglo – Ruslan Popov, Mircea Roșioru și Iurie Perevoznic au fost suspendați de drept odată cu decizia procurorului anticorupție de a iniția urmărirea penală împotriva lui Alexandr Stoianoglo.

Ora 14:45 Membrii CSP dezbat asupra aprobării ordinii de zi. Fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, a depus o cerere în adresa CSP prin care a solicitat examinarea sesizării privind încetarea raportului de serviciu. Propunerea nu a fost inclusă în ordinea de zi. Detalii aici.

„Judecătoria Ciocan a respins solicitarea lui Morari de a obliga CSP-ul să includă în ordinea de zi acest subiect. Acum noi trebuie să decidem să includem pe ordinea de zi”, a declarat Angela Motuzoc, președinta CSP.

Ora 14:35 A început ședința CSP.

CSP va examina și adresarea avocatului Igor Hlopețchi, vizând pretinse acțiuni ilegale comise de către Dumitru Robu, procurorul general interimar al R. Moldova.