Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) CSM amână examinarea cererii…

(VIDEO) CSM amână examinarea cererii de demisie a magistratului Orândaș

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis să amâne examinarea cererii de demisie a magistratului Orândaș și a sesizării parvenite de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) deoarece nu ar fi avut cvorum.

La ședința din 24 mai, CSM urma să examineze cererea de demisie depusă de Vic­tor Orân­daș, magis­trat la Jude­că­to­ria Comer­ci­ală de Cir­cum­scrip­ție, dar și sesizarea primită de la SIS în privința magistratului. Teo Cârnaț, unul dintre membrii Consiliului, a declarat că se abține de la vot deoarece ar fi participat ca avocat la ședința de judecată la care se face referire în sesizarea SIS. Din acest considerent, dar și pentru că nu avea cvorum, Consiliul a decis să amâne examinarea acestor subiecte pentru o altă zi.

Orândaș a fost decla­rat incom­pa­ti­bil cu func­ția de jude­că­tor de către CSM și res­ta­bi­lit în sis­tem printr-o deci­zie a Cur­ții Supreme de Jus­ti­ție (CSJ), a îna­in­tat o cerere de demi­sie. Magis­tra­tul afirmă că este nevoit să plece din cauza per­se­cu­ți­i­lor la adresa sa, care con­ti­nuă până la acest moment, după ce în febru­a­rie 2015 a anun­țat Ser­vi­ciul de Infor­ma­ții și Secu­ri­tate (SIS) des­pre pre­siu­nile pe unele dosare din par­tea ex-președintelui Jude­că­to­riei Cen­tru din Chi­și­nău, Ion Țur­canu.

Sursa Video: www.ZdG.md

Mai multe informații despre acest subiect găsiți AICI